Yeni Koronavirüs Hastalığı Salgınında Uzaktan Öğretim Süreçleri

19 Mart 2020 Perşembe

Yükseköğretim Yürütme Kurulu, 18.03.2020 tarihli toplantısında, küresel ölçekte yaşanmakta olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) salgını dolayısıyla, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere “Yükseköğretim Kurumlarınca her düzeydeki yükseköğretim programlarında yer alan derslerin teorik kısımları gerekli altyapı ve yetkinlik var ise uzaktan öğretimle yürütülebilecek; uygulamalı kısımları için belirlenen uygun zamanda her bir programa göre yoğunlaştırılmış akademik takvim yapılarak eğitim verilebilecektir.” kararını almıştır.

Bunun üzerine Üniversitemiz Senatosu, 19.03.2020 tarihinde toplanmış ve 2019-2020 akademik yılı bahar yarıyılında derslerin nasıl verileceği konusunu kapsamlı bir şekilde istişare etmiştir. Üniversitemizin hem kurumsal tecrübesinin, hem de bilgi işlem alt yapısının derslerin uzaktan eşzamanlı-senkron yada eşzamansız-asenkron öğretim yoluyla verilmesi için yeterli olması nedeniyle 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere formasyon eğitimi sertifka programı derslerinin uzaktan öğretimle yapılması için Fakültemize yetki vermiştir. Formasyon dersleri akademik takvimde ilan edildiği şekliyle 21.03.2020 tarihinden itibaren bu yolla devam edecektir.

Uzaktan derslere katılabilmek için tüm öğrencilerimizin erdogan.edu.tr uzantılı mail adresleri bulunmalıdır. Bu nedenle programa kurumumuz dışındaki diğer üniversitelerden katılan öğrencilerimizin ekli bağlantıdaki formu (FORM İÇİN TIKLAYINIZ) doldurmaları durumunda hızlı bir şekilde kurumsal mail adresleri en geç 23.03.2020 tarihine kadar oluşturulacaktır. Bu işlem bittiğinde, tüm öğrencilerimizin Microsoft Teams programını kullanabilmek için öncelikle kurumsal mail adreslerini kullanarak Office 365 hesaplarını aktifleştirmeleri gerekmektedir. Bu işlemin nasıl yapılacağıyla ilgili detaylı bilgilendirme notu yine ekli bağlantıda (http://bidb.idari.erdogan.edu.tr/Files/ckFiles/bidb-idari-erdogan-edu-tr/Office365/1_Office_365.pdf) yer almaktadır.

Bu işlemler başarıyla tamamlandığında öğrencilerimiz, web sayfamızın sağ üst köşesinde yer alan CANLI DERS sayfasından kurumsal mail adresi ve Office 365 hesaplarını aktifleştirirken oluşturdukları yeni şifrelerini kullanarak ve yeni atandıkları grupların tüm derslerine katılabilirler. Bu bağlamda, söz konusu işlemleri tamamlayarak yalnızca dersine katılacağınız gruplara yollayacağınız katılım daveti onaylandığında, tüm dersleri kolayca takip edebilirsiniz. Derslere Microsoft Teams Masaüstü yazılımını bilgisayarınıza indirerek ya da Teams Mobili kullanarak telefonunuzdan da katılabilirsiniz.

Dersler, yeni programda belirtilen saatlerde SENKRON/CANLI DERS olarak yapılacaktır. Yine de, internet olanakları, teknik yetersizlikler vb. nedenlerle canlı derslere katılamayan öğrencilerimiz ise yapılan derslere 7/24 asenkron olarak katılarak kayıtlı dersleri izleyebilirler.

DERS PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ.